Trodnevni seminar: Steve Albini

Trodnevni seminar: Steve Albini

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti prvi u nizu seminara na MPA koje će voditi svjetski priznata imena iz područja audio inženjeringa i glazbene produkcije. Prvi trodnevni seminar takvog tipa biti će upravo seminar sa Steve Albinijem.

Steve Albini je svjetski poznati audio inženjer koji je u ožujku 2004. izjavio da je producirao preko 1.500 albuma. Neki od bendova sa kojima je radio su: Nirvana, Robert Plant i Jimmy Page, Pixies, The Jesus Lizard, PJ Harvey, The Stooges, Foxy Shazam, The Breeders i mnogi drugi.

Albini je poznat po svojoj specifičnosti da radi isključivo u analognoj domeni stavljajući naglasak na odabir i pozicioniranje mikrofona u odnosu na instrumente i ambijent u kojem se instrumenti snimaju. Stoga će i cijeli seminar na MPA biti u tom duhu – isključivo analogni pristup. Steve Albini će polaznicima seminara demonstrirati svoj pristup snimanju i miksanju koje je stekao kroz dugogodišnje iskustvo rada s bendovima kroz praktičan rad u vrhunski opremljenom tonskom studiu na SSL9000J konzoli.