preloader
MPA - Škola glazbene produkcije i multimedije
Heinzelova 44
10 000 Zagreb - Hrvatska

DaVinci Resolve Program

DaVinci Resolve je najnapredniji program za izradu igranih i dokumentarnih filmova, TV emisija, spotova i reklama.

  • Datum početka

    listopad 2023.

01 // PRVA GODINA EDUKACIJE

DaVinci Resolve

DaVinci Resolve je najnapredniji program za izradu igranih i dokumentarnih filmova, TV emisija, spotova i reklama. Njegov jednistveni i revolucionarni način rada omogućuje vam da unutar jednog programa napravite kompletnu postprodukciju od video montaže, korekcije boja, vizualnih efekata, animacije i postprodukcije zvuka, a koriste ga veliki filmski studiji.

Kroz 16 zanimljivih modula ćemo vas provesti od samih osnova do sofisticiranih mogućnosti rada i omogućiti vam da počnete sa izradom vaših projekata na visokoj razini.

Ovaj program u trajanju od 28 školskih sati je namijenjen ne samo početnicima nego svim razinama profesionalaca u filmskoj i video industriji koji žele produbiti svoje znanje, naučiti kako da budu kreativniji, raditi kvalitetnije i brže dovršiti posao. Također, ovaj tečaj je idealan za sve producenate, edukativne ustanove, fakultete i tvrtke koji traže dodatnu edukaciju ili žele integrirati DaVinci Resolve u svoj workflow.

02 // PROGRAM UKRATKO

Izdvajamo

Metode nastave

Ovaj program osigurava profesionalni razvoj i stručno znanje svakom polazniku, no preporučeno je da svaki polaznik DaVinci Resolve Programa ima neko osnovno znanje iz video montaže.

Tečaj je koncipiran tako da su svi alati i funkcije koje polaznici uče prilagođeni što bržem i efikasnijem dobivanju rezultata neovisno o platformi za koju se sadržaj kreira. Ovaj program će vam dati potrebno predznanje s kojim ćete moći samostalno raditi na dokumentarnom i igranom filmu, te na lakšim formama kao što su TV show ili spot. Sav video i audio materijal s kojim se radi na predavanju je dobavljen iz američkih produkcija, a polaznici će među ostalim raditi na traileru za dokumentarac i specijalim efektima na isječku iz sci-fi filma. Uz sliku, dio tečaja se fokusira i na obradu zvuka kao i na pripremu za distribuciju na platformama poput YouTube-a, Facebook-a, Vimeo-a i sl.
04 // STRUKTURA

Struktura nastave

Semestar 1

Modul 1 - 3

Studenti tečaj započinju sa vrlo kratkom montažom koja će im predočiti sve prednosti Resolve programa u odnosu na druge video editing programe, približiti filozofiju rada te ih upoznati sa sučeljem. Studenti će naučiti pravilno organizirati projekte i pripremiti sve elemente za rad. Ovakva priprema će omogućiti lako snalaženje u kompleksnijim projektima kao i u profesionalnom okruženju.

Modul 4 - 9

Nakon postavljanja elemenata za rad, studenti prolaze tri razine manipulacije video materijalom, od one početne do napredne, različite vrste rezanja, trimminga, kolor kodiranja, korištenja timecodea kao i alata za automatiziranje montaže. Nakon toga slijede efekti i tranzicije, korekcije kadrova, renderiranje i caching, te izrada custom preseta. Obrada zvuka će biti izvedena u u jednostavnijoj i kompleksnijoj varijatni koristeći profesionalan Fairlight sistem gdje će studenti imati prilike vidjeti kako se koriste spotting liste, markeri i edit indexi. Studenti će naučiti čitati razine zvuka te postavljati nivoe, dodavati zvučne efekte i manipulirati sa formatima, a sve u svrhu što kvalitetnije postprodukcije zvuka.

Semestar 2

Modul 10 - 14

Slijedi izrada grafičkih elemenata, animiranja i vizualnih efekata u Fusionu. Studenti će naučiti keyati, raditi sa maskama i animirati. Nakon toga slijede tri stupnja kolor korekcije. U prvom stupnju se upoznaju sa pojmovima i osnovama kolor korekcije, korištenjem primarnih kontrola te node sistemom rada. Zatim se kreće sa primarnom kolor korekcijom, čitanjem skopova, krivuljama te ujednačavanjem kadrova. Sekundarna kolor korekcija se sastoji od trackinga, stabiliziranja i qualifyinga i Resolvovog najjačeg alata – nodovima. Na samom kraju svaki student izrađuje svoje kreativne lookove.

Modul 15 - 16

Završni modul tečaja se fokusira na konsolidiranje materijala, menadžment baze podataka, sigurnosni backup, te exportiranje projekata, sve u svrhu veće sigurnosti u slučaju gubitka podataka. Nakon završenog programa studenti imaju pravo pristupiti online ispitu a ako ga uspješno polože stječu službeni studentski Blackmagic DaVinci Resolve certifikat.

05 // UVJETI

Uvjeti upisa i cijene

Navršenih 16 godina

Preslika osobne iskaznice

600 eura za gotovinsko ili virmansko plaćanje

660 eura za obročno plaćanje do 60 rata

Diners, Premium Visa, PBZ, Mastercard, Visa, Maestro, VPay, PBZ Union Pay International

06 // PREDAVAČI

Predavači na programu

Back
en_USEnglish