Steve Albini seminar

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti prvi u nizu seminara na MPA koje će voditi svjetski priznata imena iz područja audio inženjeringa i glazbene produkcije. Prvi trodnevni seminar takvog tipa biti će upravo seminar sa Steve Albinijem.

Andrew Scheps, svjetski priznati audio inženjer/producent, dobitnik nekoliko nagrada Grammy, koji je radio na pjesmama i albumima najpoznatijih imena svjetske glazbene scene dolazi na MPA akademiju održati mixing masterclass. Neki od bendova i izvođača s kojima je radio su:
Red Hot Chili Peppers, Adele, Metallica, Black Sabbath, Michael Jackson, Robbie Robertson, Justin Timberlake, Iggy Pop, U2, Jay-Z, Green Day, Lady Gaga, Beyonce, Bon Jovi, Linkin Park, Limp Bizkit, Audioslave, Alanis Morrissete, Kid Rock, Lana Del Rey i mnogi drugi.

Andrew Scheps je poznat po svojoj specifičnosti da radi isključivo u digitalnoj domeni unutar računala (tzv. “In the box” pristup) stavljajući naglasak na kreativnost i totall recall i
pozicioniranje mikrofona u odnosu na instrumente i ambijent u kojem se instrumenti snimaju. Stoga će i cijeli seminar na MPA biti u tom duhu – isključivo analogni pristup. Steve Albini će polaznicima seminara demonstrirati svoj pristup snimanju i miksanju koje je stekao kroz dugogodišnje iskustvo rada s bendovima kroz praktičan rad u vrhunski opremljenom tonskom studiu na SSL9000J konzoli.


Seminar će se sastojati od tri dijela:

  • Teorija i priprema projekta
  • Analogno (live) snimanje benda (Psihomodo Pop) na traku (24 track ATR machine)
  • Analogni mix na SSL9000J konzoli (mixdown na 2 track analog tape recorder)

Na ovaj ekskluzivni trodnevni seminar primamo maksimalno 20 polaznika i upisi su otvoreni dok se ne popune sva slobodna mjesta.
Napominjemo da seminar nije namijenjen početnicima u audio inženjeringu.

Seminar će se održati od 03.03.2017. do 05.03.2017. u RSL Studiu u Novom Mestu (60 km od Zagreba) http://www.rsl-production.com/

Četvrti dan (06.03.2017.) u večernjim satima održati će se predavanje u Zagrebu koje će za sve bivše i sadašnje polaznike MPA biti besplatno.


Klikom na sliku dio RSL studia možete obići virtualno:


  • Cijena seminara za jednokratno plaćanje iznosi 6.000 kn (800 eura). Za plaćanje karticama na rate cijena je veća za 10%.
  • U cijenu su uključeni doručak, ručak i večera za sva tri dana.  U cijenu nije uključen smještaj.
  • Povoljan smještaj na tri minute vožnje od studia možete bukirati ovdje: http://www.ravbar.net/si/ 
  • Nešto skuplja opcija: http://www.terme-krka.com/hr/hr/destinacije/novo-mesto/hotel-krka/
  • Prvih 5 upisanih polaznika imati će priliku za smještaj u apartmanima RSL studia u kojima će odsjesti i Steve Albini. Cijena po noćenju iznosi 25 eura.

Predavači