Song writing and arrangement

Stručni program edukacije s diplomom, namijenjen autorima glazbe i teksta i onima koji bi to željeli postati. Program koji vas uvodi u svijet kreiranja glazbe od početne ideje do konačnog proizvoda – Hit pjesme koja osvaja top liste radijskih i televizijskih postaja.

Budimo relani, autorski rad je financijski najunosnijia grana u glazbenoj produkciji.

Kroz ovaj program naučiti ćete kako pravilno napisati i razraditi tekst za pjesmu, kako skladati melodijske linije i uglazbiti pjesmu i kako napisati tekst na već zadanu melodiju. Naučiti ćete kako kreirati glazbeni aranžman na zadani tekst i melodiju, kako programirati bubanj, bas gitare, gitare, stringove, vokale i prateće vokale. Naučiti ćete kako koristiti Cubase 7, vrhunski program za snimanje, aranžiranje i editiranje glazbe. Naučiti ćete sve o osnovnim pojmovima autorskog prava,kolektivne zaštite i intelektualnog vlasništva, udrugama i institucijama u glazbi (HDS, ZAMP, HGU, HDU, ZAPRAF, IHG, HZSU…)

Imati ćete jedinstvenu priliku steći znanje o procesu nastajanja i kreiranja hit pjesme od Ante Pecotića, glazbenika čije pjesme svakodnevno slušate na radiju, jednog od najvećih hrvatskih autora i producenata koji je pisao i producirao pjesme za razne izvođače kao što su; Songkillers, Nina Badrić, Vanna, Ivana Banfić, Toni Cetinski, Oliver Dragojević, Tereza, Jacques Houdek, Maja Blagdan, Severina, Dado Topić, Kim Verson, Bojan Jambrosić, Feminnem i mnogi drugi…METODE NASTAVE

Stručni program edukacije “Song writing and arrangement” Sadrži 1 semestar i 5 modula nastave, u trajanju od 60 školskih sati unutar perioda od 3 mjeseca.
Nastava je interaktivna i temelji na trenutnoj aktualnoj studijskoj produkciji glazbe poznatih izvođača s hrvatske i strane glazbene scene. Praktični dio nastave se odvija 1 na 1 s mentorom u grupama do 10 polaznika, uz individualan pristup potrebama svakog polaznika.

Nastava na MPA akademiji za ovaj program odvija se jedan puta tjedno (subotom) u bloku od 5 školskih sati. Predznanje nije nužno, jer ovaj program osigurava profesionalni razvoj, stručno znanje i vrhunsku praksu svakom polazniku.


STRUKTURA NASTAVE

Semestar 1 (listopad, studeni, prosinac):

  • Modul 1 Cubase 7
  • Modul 2 Upoznavanje sa osnovnim pojmovima autorskog prava, kolektivne zaštite i intelektualnog vlasništva.
    Udruge i institucije u glazbi (HDS, ZAMP, HGU, HDU, ZAPRAF, IHG, HZSU…)
  • Modul 3 Kreativni proces nastajanja pjesme od ideje do završne cjeline. Važnost i tok nastajanja glazbe, ideje i načini razrade teksta.
  • Modul 4 Programiranje i razrada od ideje ili gotove pjesme do demo aranžmana i finalne produkcije.
  • Modul 5 Napredni tečaj za autore glazbe i teksta u obliku radionice po principu individualnog pristupa.

Predavači