Premium Vocal Performance by Jacques Houdek

Stručni program edukacije s diplomom, seminar suvremenog pjevanja namijenjen svim pjevačima i onima koji to žele postati, bez obzira na pjevačko (ne)iskustvo – svi ste dobro došli!

Želite naučiti pjevati? Ne tratite vrijeme – učite od najboljeg, učite od Jacquesa Houdeka!

Jacquesove vokalne kvalitete višestruko su dokazane, a njegov pjevački kredibilitet neupitan.

Svojim pojavljivanjem na sceni 2000. godine pokrenuo je svojevrsnu revoluciju u suvremenom pjevanju i postavio neke nove, “zapadne” vokalne standarde. Već u to vrijeme prepoznat je kao vrhunski vokalist, a tijekom godina profilirao se u vodećeg interpretatora na ovim prostorima i postao pravi pjevački uzor. Nametnuo se svojim darom – jedinstvenim raskošnim glasom, kojeg je do danas izbrusio gotovo do savršenstva. Ovaj višestruki dobitnik Porina (uključujući naravno i onaj za najbolju vokalnu izvedbu) pjeva na nekoliko različitih jezika, šest godina učio je klasično pjevanje u srednjoj glazbenoj školi Vatroslav Lisinski i Blagoje Bersa u klasi profesorice Viktorije Badrov, usavršavao se na stručnim seminarima prestižne američke glazbene akademije “Berklee College of Music” kod profesorice Donne McElroy. Jednako sjajno snalazi se u interpretaciji pop, soul, r’n’b, gospel, blues, jazz i swing glazbe. Iako je kao profesionalani pjevač na sceni dugi niz godina, njegov glas još uvijek je svjež i očuvan, a njegova pjevačka estetika besprijekorna. Rasponom glasa od nevjerojatne 3,5 oktave Jacques naprosto fascinira, a lakoća kojom pjeva je zapanjujuća! U skladu s tim, posljednjih godina ponosno nosi nadimak – hrvatski “THE VOICE”.

“Za mene je izvrsnost u pjevanju imperativ! Oduvijek sam bio pobornik “lijepog” pjevanja; dobre kontrole glasa, pravilnog disanja, zdravog tona, čiste intonacije, čvrste dikcije, snažne interpretacije… Trendovi u glazbi, pa tako i u pjevanju, mijenjaju se, ali jedna činjenica je postojana i uvijek vrijedi – dobra pjevačka tehnika jedini je pravi saveznik svakog pjevača koji želi trajati. Pjevač koji se želi glazbom ozbiljno baviti morao bi kontinuirano raditi na unaprjeđivanju svog pjevačkog instrumenta, pridajući pritom veliku pozornost prirodnosti u pjevanju i vodeći računa o njezi i higijeni svoga glasa.

Polaznicima vokalnog seminara “PREMIUM VOCAL PERFORMANCE Master Class” na MPA akademiji želim prenijeti znanje o pjevanju koje sam stekao tijekom svih ovih godina učenja solopjevanja, kao i višegodišnje scensko iskustvo koje imam kao profesionalni glazbenik pjevač. Bit će mi čast otkriti im neke slatke male tajne pjevačkog zanata koje sam naučio od vrhunskih stručnjaka; približiti im tehnike disanja i pravilnog pjevanja, raditi s njima na povećanju raspona glasa, intonaciji, dikciji, dinamici, interpretaciji i improvizaciji kroz različite žanrove. Veseli me naš zajednički praktični rad u studiju MPA akademije gdje će svaki polaznik snimiti pjesmu, te priprema koncerta za kraj našeg glazbenog putovanja koji će se održati u klubu hrvatskih glazbenika Sax.

Ovaj koncert bit će jedinstvena prilika da prijatelji i obitelji polaznika vide koliko su napredovali, ali i da profesionalci iz glazbene industrije zapaze njihov talent; izdavači, producenti, autori i glazbenici. Pružiti priliku mladim pjevačima da iz prve ruke saznaju kako zaista stvari stoje u glazbenoj industriji za mene predstavlja zaista veliko zadovoljstvo jer kao pjevač znam koje snove sanjaju, o čemu maštaju, ali i suosjećam s njihovim strahovima. Meni zaista mogu vjerovati, kao kolega ću im sve reći onako kako jest.”


METODE NASTAVE

Stručni program edukacije “PREMIUM VOCAL PERFORMANCE Master Class” sadrži jedan (1) semestar i šest (6) modula nastave u ukupnom trajanju od 40 školskih sati unutar perioda od tri (3) mjeseca. Nastava je interaktivna i temelji se prije svega na savladavanju pravilnih pjevačkih tehnika, povećanju raspona glasa, radu na improvizaciji u različitim glazbenim žanrovima, stjecanju studijskog i scenskog pjevačkog iskustva, upoznavanju s glazbenom industrijom. U praktičnom dijelu seminara polaznici će snimiti pjesmu po izboru, te pripremiti zajednički showcase koncert na kojemu će prezentirati svoj talent profesionalcima iz glazbene industrije, te će im biti dodijeljene diplome. Praktični dio nastave odvija se ‘1 na 1’ s mentorom u vrlo malim grupama, uz individualan pristup potrebama svakog polaznika. Nastava na MPA akademiji za ovaj program odvija prema dogovoru, u bloku od 4 školska sata. Predznanje nije nužno jer ovaj program osigurava kompletan profesionalni razvoj umjetnika pjevača, stručno znanje i vrhunsku praksu svakom polazniku.


Predavači