Electronic musician – “In the Box” Production


Ovaj program uvodi vas u svijet elektroničke i kompjuterske glazbe i produkcije gdje ćete sa svjetski znanim urbanim producentom Kooladeom naučiti sve što vam je potrebno za samostalno kreiranje i produkciju vlastite glazbe, koristeći jednu jedinu stvar – vaše računalo!

Bilo da se radi o desktop ili laptop računalu, PC-u ili Mac-u. Bilo to u vašem kućnom studiju, spavaćoj sobi ili na plaži.
Pojam “In The Box” produkcije sve je učestaliji u svijetu glazbe, radilo se to o urbanim žanrovima (od elektronike do hip hopa), ili pop glazbe koju slušate na radio stanicama. Razvojem software-a i računala opčenito, “In The Box” produkcija, danas je nezaobilazni aspekt glazbenog stvaralaštva, te standard koju svaki producent/glazbenik treba savladati kao jedan od standarda kreiranja glazbe. Praktičnost ovog pristupa skladanja i programiranja je taj da vam ponekad ideje dolaze u “krivo vrijeme na krivom mjestu”, dakle kad niste u studiju, ili uvjetima koji su očekivano okruženje za kreativni glazbeni proces. Također, razlog zašto mnogi njeni zagovornici vole “In The Box” produkciju, je ne samo taj da im je sve u projektu “na dohvat miša”, te imaju mogučnost beskonačnih dorada projekta, već i zato što im ona smanjuje potrebu za velikim budžetom, a svejedno im omogućava dobivanje rezultata koji mogu parirati i stajati rame uz rame skupim studijskim produkcijama.

Rad u ovom programu, biti će praktičan, bez previše priče i teoretiziranja, što i dolikuje našem predavaču, svjetski znanom urbanom producentu, Kooladeu.
U ovom programu bit ćete uključeni u proces stvaranja “kompjuterske muzike”, na konkretnim projektima, vođeni praktičnim znanjem, savjetima,
raznim “tips & tricks” i iskustvom predavača.METODE NASTAVE

Program edukacije “Electronic Musician-In The Box Production” traje 1 semestar, a podjeljen je u 6 modula, u trajanju od 90 školskih sati. Nastava je 100% praktična i odvija se u prostorijama MPA akademije na PC desktopu i MacBook Pro laptopu. Od programa, biti će korišteni Cubase i Logic Pro. Sva nastava bazirana je na trenutnoj aktualnoj produkciji i trenutnim trendovima “In The Box” Produkcije, te žanrova u kojima je prisutna (elektronska glazba – house, dubstep, electro i td., hip hop, R&B & pop). Polaznici su praktično uključeni u ovaj interaktivni program na svakom satu, u kojem aktivno ponavljaju prezentirano praktično znanje, upute i savjete predavača. Polaznici će također dobiti uvid u neke od aktualnih projekata predavača i gostiju, te sudjelovati u izradi vlastitih grupnih projekata/songova po vlastitom izboru i ukusu. Nastava na MPA akademiji za ovaj program odvija se jedan put tjedno (subotom) u bloku od 5 školskih sati. Predznanje nije nužno, jer ovaj program osigurava profesionalni razvoj, stručno znanje i vrhunsku praksu svakom polazniku.


STRUKTURA NASTAVE

Semestar 1 (listopad, studeni, prosinac, siječanj):

 • Modul 1 – Upoznavanje sa nastavnim sadržajem i povijesti “In The Box” produkcije.
  Upoznavanje sa sastvanim dijelovima “In The Box” produkcije – DAW (Digital Audio Workstation) sistemi, software.
 • Modul 2 – midi kanal (povijest, princip, primjena, handling, programiranje, tips & tricks),
  audio kanal (primjena, handling, recording, komplementacija midi tracku, tips & tricks),
  editing (Midi i audio editing, handling, tips & tricks), automatizacija
  (Midi i audio automatizacija, handling, tips & tircks), kvantizacija (solfeggio ritmike, swing, offset i td.)
 • Modul 3 – VST instrumenti (soft sampler, soft synth, sample based instruments, povijest, princip, primjena,
  handling, usporedba sa hardware inačicama, tips&tricks), VST efekti (povijest, princip, primjena, handling, tips & tricks)
 • Modul 4 – “In The Box” mixing & mastering (povijest, princip, primjena,
  do’s & dont’s, simulacija analog sounda, problemi dinamike i kako ih riješiti, tips&tricks),
  production trends (dubstep wobble bass, side-chain compression, simulacija “vintage/analog” sounda i td.)
 • Modul 5 – Rad na aktualnim projektima predavača i gostiju (Koolade, Shalla, Dash, Baby Dooks)
 • Modul 6 – Rad na grupnom projektu polaznika
  (pokretanje nekolicine projekata/songova po ukusu polaznika, te realiziranje i izdavanje istih, s mogućim gostima)

Predavači